Ministerul Apărării a anunţat că vrea să reintroducă uniformele obligatorii

Gabriel Oprea, Ministrul Apărării a spus că e nemulţumit de atmostfera din unităţile militare româneşti. El a propus să se reintroducă uniformele obligatorii, deşi soldaţii se plâng că asta le îngrădeşte libertatea de exprimare. Cei mai mulţi pifani preferă acum să poarte tricouri cu Metallica şi Guns’n Roses şi să-şi umple blugii de tăieturi şi franjuri, în ideea că oricum se rup la instrucţie.

Nici părinţii soldaţilor nu sunt de acord cu noua măsură. Ei spun că nu au bani de uniformă şi că statul ar trebui să-i înveţe pe soldaţi militărie, nu să le spună cum să se îmbrace.

Iată ce a declarat un părinte revoltat de noul proiect de lege: “Cine se crede Gabriel Oprea ăsta, Botezatu? Eu mi-am trimis copilul în armată ca să capete şi el o educaţie, să înveţe cum să se bată cu inamicul. Ce contează cum se îmbracă la instrucţie? Păi ostaşii români s-au bătut la Mărăşeşti în izmene şi n-a mai zis nimeni nimic. Acum parcă s-au făcut toţi metrosexuali, sunt atenţi la haine, să se asorteze. Mâine poimâine or să le ceară să vină spălaţi şi cu unghiile tăiate. Nu ştiu cum să vă spun, dar dacă îl pun ăia pe fi-meu să se şi penseze, nu-l mai las în armată, că nu vreau să o ia pe căi greşite.”

Scris de TNR
25 ianuarie 2011 16:01

Alte articole

Vezi mai mult