Ministerul Educaţiei explică rezultatele proaste de la Bac: elevii nu mai au de la cine copia

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei susţin că au descoperit cauza principală a rezultatelor dezastruoase de la Bac: numărul elevilor competenţi, de la care ceilalţi elevi să poată copia cu încredere, a scăzut dramatic în ultimii ani. Chiar dacă profesorii asigură toate condiţiile pentru copiat de la colegi, elevii pur şi simplu nu au de la cine copia.

“Dacă acum 10 ani în fiecare sală de clasă erau minim 5-6 elevi care ştiau subiectele şi de la care se putea copia, anul acesta abia dacă a fost câte un astfel de elev per sală de clasă. Există chiar şi situaţii în care nu există nici măcar un elev care să ştie de un cinci. Stăteau elevii şi se uitau unii la alţii, nimeni nu scria nimic. Aşa se explică şi numărul mare de foi de examen predate goale”, spune ministra Ecaterina Andronescu.

Singura soluţie, spun reprezentanţii ministerului, este o mai bună repartizare a elevilor care ştiu materia: “Nu e posibil ca în unele clase să fie zece astfel de elevi, iar în altele niciunul. Să se dea câte unu, ca să ajungă la toate clasele”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
3 septembrie 2012 18:09

Alte articole

Vezi mai mult