Ministerul Educației i-a premiat pe paralimpicii noștri la matematică

Paralimpicii români s-au clasat și anul acesta pe podiumul competițiilor internaționale de matematică. Ei au arătat lumii întregi că a consuma zilnic etnobotanice nu reprezintă un handicap insurmontabil și că încă mai speră la o viață normală. Ministrul Funeriu i-a răsplătit personal pe elevii paralimpici și a ținut să-i laude în public, de față cu toată presa:

“Aceși copii excepționali ne-au dat tuturor o lecție. Ne-au demonstrat că poți face performanță în matematică și fără să știi tabla înmulțirii sau teorema lui Pitagora. Nu au capacitățile noastre, ale oamenilor obișnuiți, pentru că nu prea trec pe la școală și îi cam doare undeva de materie. Totuși, reușesc, în felul lor, să rezolve probleme de matematică. Mulți ar fi renunțat în locul lor.”

Majoritatea paralimpicilor noștri la matematică au ca handicap faptul că învață la școli românești extrem de proaste. Elevii care mai și chiulesc de la ore și consumă etnobonatice au acumulat handicapuri mai serioase. Practic, ei sunt atât de delăsători că abia știu să scrie și să facă adunări elementare. Cel mai grav handicap îl are însă un copil din Vaslui care n-a fost niciodată la școală. Din fericire, el știe să numere oile la perfecție, ceea ce l-a ajutat enorm la două dintre subiecte.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
21 august 2011 00:30

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult