Ministerul Sănătăţii atrage atenţia asupra riscurilor consumului de droburi

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a ţinut azi o conferinţă de presă, în care a vorbit despre pericolul pe care îl reprezintă consumul de droburi, mai ales în preajma sărbătorilor de Paşti. Ministrul a atras atenţia că deşi consumul unui drob îţi dă o senzaţie plăcută, de saţietate, efectele asupra organismului sunt devastatoare.

În opinia lui Cseke Atilla, cele mai periculoase sunt droburile de mare risc, aduse de regulă din America de Sud. Un astfel de drob ajunge în ţară prin intermediul cărăuşilor şi poate fi consumat chiar şi după ce a fost ascuns în anus sau în stomac.

Pe piaţă au apărut în ultima perioadă foarte multe droburi uşoare care, deşi par inofensive, pot da dependenţă de droburi. La fel se întâmplă şi în cazul aşa-ziselor droburi legale (sau droburi etnobotanice, cum mai sunt ele cunoscute). Numai în ultima săptămână, zeci de persoane au acuzat ameţeli şi au avut vărsături după ce au consumat un drob etnobotanic.

Foarte mulţi drobaţi devin agresivi dacă nu îşi iau doza zilnică şi sunt în stare să dea în cap la oameni ca să facă rost de bani pentru o felie de drob. Nu puţine au fost cazurile de copii care şi-au agresat mamele ca să mai primească o porţie de drob.

Cseke Attila spune că a înfiinţat Brigada Antidrob, care va efectua descinderi la mai multe stâne, unde se bănuieşte că oile sunt crescute exclusiv ca să obţină din ele un drob de mare risc. Principalul vizat este un cioban din zona Sibiului, bănuit că ar conduce Cartelul Droburilor.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
20 aprilie 2011 15:04

Alte articole

Vezi mai mult