Ministerul Sănătăţii clarifică: „Nu se acordă concediu medical dacă ai boală pe unguri”

Mii de români care sperau în concedii medicale în perioada următoare, după Paști, când e de mers la mare sau la munte că se face vreme faină riscă să-și pună pofta-n cui. Asta după ce Ministerul Sănătății a pulicat în Monitorul Oficial un ordin de ministru care interzice acordarea de concediu medical pentru cei care au boală pe unguri sau pe alte naționalități.

„Este strigător la cer, interesele și suferințele pacienților cu boală pe unguri nu sunt luate în seamă. Știți cum e să te trezești dimineața și să vezi un steag unguresc la tine în oraș, te iau transpirațiile, tremură mâinile, nu te mai poți concentra la locul de muncă. Nu e de glumit, este o afecțiune gravă care lasă urme adânci. Uitați-vă un pic și la frații noștri unguri, mai ales la cei ce au boală pe români, vi se pare că sunt oameni care o duc bine, care-s sănătoși?”, a întrebat patriotul român Decebal Ola, un om care suferă de această boală încă de la cinci ani.

Ministerul susține că măsura este corectă și utilă deși nu are un impact bugetar semnificativ. „Oamenii care au boală pe unguri sunt, de obicei, șomeri sau lipsiți de ocupație. Tratamentele alternative au arătat că dacă pui un om la muncă și-l obligi să se concentreze pe asta, simptomele bolii pe unguri încep să dispară”, a declarat medicul Adrian Botgros, de la Clinica de Ischemie și Boli Autoimune Voluntari.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

21 martie 2019 10:05
Citește mai mult despre: boala concediu medical unguri

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult