Ministerul Transporturilor a inaugurat cea mai scurtă autostradă din lume

Realizare extraordinară a autorităților române! Ministerul Transporturilor a tăiat azi panglica la cea mai scurtă autostradă din lume, măsurând aproape 100 de metri. Această performanţă, a declarat noul ministru, Ovidiu Silaghi, ar fi fost absolut imposibilă sub precedentul guvern care se încăpăţâna să inaugureze doar autostrăzi de peste zece kilometri, o dovadă clară de gândire megalomană. De altfel, pe locul 2 în topul mondial al celor mai scurte autostrăzi se află o realizare românească, A1 Sibiu, totalizând 17.2 kilometri.

La 98,2 metri, noua autostradă a stabilit un record greu de egalat, mai ales că se poate lăuda şi cu o singură bandă pe unicul sens de mers – autoturismele care vin din direcţia opusă fiind deviate pe o variantă ocolitoare lungă de circa 3 kilometri. De asemenea, viteza maximă a fost restricţionată la 40 km/h, pentru ca şoferii să nu accelereze degeaba. Ca urmare, spun experţii, e posibil să avem de-a face şi cu cea mai lentă autostradă din lume.

Ministrul Silaghi promite că va continua în acelaşi ritm inaugurarea lucrărilor de infrastructură, pregătind pentru luna viitoare deschiderea primei autostrăzi care nu ocoleşte niciun un sat, dotată cu bandă de viteză pentru căruţe şi cu treceri de pietoni la fiecare 200 de metri.

Scris de TNR
10 mai 2012 04:05

Alte articole

Vezi mai mult