Ministrul Daniel Funeriu vrea să retragă de pe piaţă toate Abecedarele

Ministrul Învăţământului, Daniel Funeriu, a identificat problema rezultatelor din ce în ce mai slabe înregistrate de elevii români: Abecedarele. Motiv pentru care Funeriu vrea să introducă un articol în noua lege a educaţiei, prin care Abecedarele să fie scoase în afara legii, astfel încât nici un elev să nu mai pună vreodată mâna pe un Abecedar.

„Elevii cu rezultate slabe din sistem au în comun cunoaşterea Abecedarului. Vă spun cu toată responsibilitatea că învăţarea Abecedarului a cauzat rezultatele slabe înregistrate de elevii români”, a afirmat ministrul.

Cu toate că mulţi susţin în continuare că gramatica sau matematica sunt printre cauzele rezultatelor slabe din rândul elevilor, ministrul Funeriu spune că aceasta este o impresie greşită.

„Nimic mai fals! Am studiat atent problema şi am descoperit că foarte puţini elevi slab pregătiţi ştiu să scrie corect gramatical sau să facă calcule matematice, fie ele chiar şi foarte simple. Manualele de matematică sau de gramatică nu au nici o vină pentru situaţia în care ne aflăm, din simplul motiv că elevii cu probleme nu au avut nici un contact cu aceste manuale. Repet, singurul manual pe care şi l-au însuşit toţi elevii idioţi e Abecedarul”, a explicat, pentru TNR, ministrul Funeriu.

Scris de Calin
5 ianuarie 2011 15:01

Alte articole

Vezi mai mult