Minivacanţă de iarnă: mii de români preferă să meargă la mall în Austria, că e mai ieftin

Deşi a început un weekend prelungit şi te-ai aştepta ca românii să se bucure de iarnă conform tradiţiei, mallurile din Bucureşti sunt pustii! Motivul? Majoritatea bucureştenilor aleg să-şi etaleze fiţele în malluri din Austria sau măcar Bulgaria, pentru că e mai ieftin şi serviciile sunt mai bune.

“Un singur mall din Alpii austrieci are parcarea cât toate mallurile din Bucureşti, ţi-e mai mare dragul să laşi BMW-ul de-a curmezişul, pe două locuri”, spune Decebal Popescu, bucureştean get-beget de mai bine de 4 ani. “Cred şi eu că preferi să te duci acolo. În plus, peisajul e de vis iar la Starbucks îţi scriu tot timpul numele pe pahar, chiar şi când nu e aglomeraţie.”

Cei câţiva mallomani patrioţi care nu au dat Vitanul sau Pantelimonul pe Austria spun că vor continua să meargă la mall în Bucureşti, deşi e mai scump, pentru că le trezeşte nostalgia vacanţelor de odinioară. “Ehei, în 2014, aici erau poşete cât vedeai cu ochii”, povesteşte o piţipoancă în vârstă, arătând spre un magazin în curs de reamenajare.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Scris de Vasile
21 ianuarie 2017 09:01

Alte articole

Vezi mai mult