Mită electorală în Dorobanţi: ulei de măsline extravirgin, icre negre şi poşete Louis Vuitton

Alegătorii nevoiaşi din cartierul bucureştean Dorobanţi s-au înghesuit în această dimineaţă la pomeni electorale. Aflaţi în plină campanie, politicienii le-au oferit acestora bidoane cu ulei de măsline presat la rece, trufe, borcane cu icre negre, poşete Louis Vuitton şi smartphone-uri de diferite mărci, toate purtând însemnele partidelor.

“S-au gândit în sfârşit şi la noi”, declară un localnic. “Îi vezi mereu la televizor împărţind pomeni prin tot felul de sate din creierii munţilor, dar pe noi, cei din cartierele de lux, abia ne bagă în seamă. Vin tot timpul pe aici, ne beau cocteilurile, ne ocupă mesele în club dar nu s-ar îndura să ne dea şi nouă ceva! Mai ales că văd şi ei cât suntem de amărâţi aici în Dorobanţi. Faţă de cei din Primăverii, cel puţin.”

“Am stat mult la coadă, dar acum sunt mulţumit”, a adăugat alt alegător dorobănţean. ”Am primit de la candidaţi câţiva litri de vin de Bordeaux, un kilogram de somon fumé şi un iPhone 4. Nu e chiar ultimul model, dar e oricum mai bun decât iPhone-ul 2 cu care eram obligat, din sărăcie, să mă afişez la cafenea.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
14 noiembrie 2012 14:11

Alte articole

Vezi mai mult