Mobilizare! Societatea civilă se adună diseară să decidă ce petiție online face împotriva lui Firea

Fierbe internetul! Din toate colțurile rețelelor sociale se aud voci tot mai dure și mai puternice care cer dreptate și adevăr în cazul Firea, primar la București. Cine credea că societatea civilă va sta cu mâinile în sân în fața dezastrului politic se înșeală!

Chiar în această seară cei mai de seamă reprezentanți ai societății civile, fie intelectuali, freelanceri, bloggeri sau toate la un loc, se vor aduna pentru a stabili exact ce petiție online să facă împotriva Gabrielei Firea. „Batem o depeşă la Bucureşti, la Comitetul central, la minister, la gazete, scurt şi cuprinzător: «Trădare! Blaga și Gorghiu trădează dreapta pentru nifilista Gabi Firea, pe care au ales-o în primărie… Trădare! Trădare! De trei ori trădare!»”, a explicat intelectualul Gabriel Liiceanu, unul din semnatarii scrisorii. Vechiul său prieten, eseistul Andrei Pleșu, și-a manifestat îndoiala cu privire la conținutul petiției spunând „E prea tare, n-o iscălesc” dar a fost convins până la urmă să o semneze anonim.

Totodată, mai mulți tineri intelectuali și jurnaliști de la publicații online de succes au creat o altă petiție în care deplâng absenteismul la urne și faptul că bucureștenii nu și-au îndeplinit datoriile cetățenești. „Democrațiunea romană, sau mai bine zis ținta democrațiunii romane este de a persuada pe cetățeni, că nimeni nu trebuie a manca de la datoriile ce ne impun solemnaminte pactul nostru fundamentale, sfânta Constituțiune. A manca poporul mai ales, este o greșală neiertată, ba putem zice chiar o crimă”, se arată în petiția făcută de tinerii de dreapta din România.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

6 iunie 2016 18:06
Citește mai mult despre: alegeri Firea

Alte articole

Vezi mai mult