Veşti bune pentru nefumători! Controversatele amendamente la legea antifumat din primăvară, care ar fi permis din nou fumatul în spaţii închise, n-au putut trece de Camera Deputaţilor din lipsă de cvorum. Surse oficiale transmit că, din cei circa 400 de deputaţi, 3 se aflau în sală, câţiva la DNA şi restul afară, la fumat.

parlament_gol_fumat.jpg
“Mai bine de 350 de colegi şi-au anunţat prezenţa la serviciu în această dimineaţă, însă majoritatea au ieşit imediat la o ţigară şi au rămas acolo. Fireşte că am iniţiat votul pentru toate drăciile de pe ordinea de zi, dar nu s-a făcut cvorumul”, spune Rareş Pepea (ALDE), unul dintre cei 3 deputaţi nefumători.

Amintim că, de când a fost interzis fumatul în spaţii închise, nicio lege nu a mai trecut de cele două camere ale Parlamentului din exact acelaşi motiv. Pentru reluarea procesului democratic în România s-a propus mutarea Senatului la o terasă din centru, însă acest lucru nu va fi posibil până la primăvară fiindcă nu e nimeni în sală care să voteze achiziţionarea unor geci călduroase.

Scris de Vasile | Tuesday, 04.10.2016 12:18 Politic

National Cinematografic