Modificările la legea antifumat au picat din lipsă de cvorum! Toţi parlamentarii erau afară, la fumat

Veşti bune pentru nefumători! Controversatele amendamente la legea antifumat din primăvară, care ar fi permis din nou fumatul în spaţii închise, n-au putut trece de Camera Deputaţilor din lipsă de cvorum. Surse oficiale transmit că, din cei circa 400 de deputaţi, 3 se aflau în sală, câţiva la DNA şi restul afară, la fumat.

“Mai bine de 350 de colegi şi-au anunţat prezenţa la serviciu în această dimineaţă, însă majoritatea au ieşit imediat la o ţigară şi au rămas acolo. Fireşte că am iniţiat votul pentru toate drăciile de pe ordinea de zi, dar nu s-a făcut cvorumul”, spune Rareş Pepea (ALDE), unul dintre cei 3 deputaţi nefumători.

Amintim că, de când a fost interzis fumatul în spaţii închise, nicio lege nu a mai trecut de cele două camere ale Parlamentului din exact acelaşi motiv. Pentru reluarea procesului democratic în România s-a propus mutarea Senatului la o terasă din centru, însă acest lucru nu va fi posibil până la primăvară fiindcă nu e nimeni în sală care să voteze achiziţionarea unor geci călduroase.

Scris de Vasile
4 octombrie 2016 13:10

Articole asemanătoare

Vezi mai mult