Molozul din Centrul Vechi al Capitalei, declarat patrimoniu UNESCO

După ani de eforturi diplomatice, ministrul Culturii a reuşit să obţină statutul de patrimoniu UNESCO pentru molozul din Centrul Vechi al Capitalei. „O zi istorică pentru Bucureşti, pentru România”, a spus, vizibil încântat, ministrul Culturii Kelemen Hunor.

„Când te gândeşti la Centrul Vechi, primul lucru care îţi vine în minte este molozul. Centrul Vechi fără moloz e doar o simplă adunătură de clădiri vechi. Ne bucurăm de molozul va rămâne pentru totdeauna în Centrul Vechi, aşa cum e şi firesc”, a mai spus Kelemen Hunor.

În timp ce în alte ţări molozul este pe cale de dispariţie, România păstrează resurse nelimitate de moloz. Tocmai de aceea, ministrul Culturii este convins că Centrul Vechi va atrage foarte mulţi turişti din ţările dezvoltate.

Mai mult, Kelemen Hunor spune că molozul este un bun nu doar al bucureştenilor, ci al tuturor românilor, chiar şi al ungurilor, motiv pentru care va lansa programul „Moloz în plic”, astfel încât fiecare cetăţean să poată achiziţiona contra cost o părticică din molozul proaspăt declarat patrimoniu UNESCO.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
24 mai 2011 13:26

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult