Moment de răscruce. PNL decide mâine dacă moare ca PNŢ-ul sau ca PRM-ul

În acest weekend va avea loc congresul PNL în care ultimul partid istoric rămas în viață din România va stabili ce linie va aborda în următorii ani, când va trebui să aleagă în ce fel să moară. Ca celălalt partid istoric, PNȚCD sau ca partidul naționalist PRM.

„Procedurile nu sunt cu mult diferite, e vorba doar de abordarea problemei. Astfel, dacă Congresul PNL decide să moară în stil PNȚCD, atunci trebuie să se scindeze în două aripi, aripa Bușoi și aripa Ludovic Orban, care să se certe între ele cine deține cu adevărat brandul PNL. Dacă se folosește metoda PRM, partidul nu se scindează ci doar alege doi președinți diferiți care vor încerca, fiecare, în luptă dreaptă, să se înregistreze la Tribunal ca șefi ai partidului”, a explicat secretarul general al PNL.

Linia de sinucidere trebuie stabilită urgent pentru că mai este puțin timp până la următoarele alegeri și partidul ar putea fi nepregătit pentru moarte. „Teoretic, PNL ar putea face alianțe penibile cu partide penibile, dar deja s-a trecut de etapa asta. Totul este pregătit pentru un eșec grandios”.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

16 iunie 2017 10:06
Citește mai mult despre: congres moarte PNL

Alte articole

Vezi mai mult