Mugur Isărescu: „Leul a scăzut atât de mult încât va fi gratis”

Deprecierea monedei naţionale are şi consecinţe pozitive! Mugur Isărescu a anunţat în această dimineaţă că leul a scăzut atât de tare încât va deveni gratuit de la 15 iunie. „Moneda românească a ajuns atât de puţin valoroasă încât pur şi simplu nu mai rentează financiar să ţinem atâţia paznici care să apere rezervele de lei, casiere care să-i numere ş.a.m.d.”, spune Isărescu. „Practic, la ora actuală un teanc de bancnote de 10 lei valorează mai puţin decât elasticul cu care sunt legate.”

Astfel, dacă înainte trebuia să plătim 10 lei pentru o bancnotă de 10 lei, de acum aceasta nu va costa absolut nimic. Economiştii spun că măsura este binevenită, pentru că în felul acesta lumea nu se va mai panica din cauza că scade cursului leu-euro sau leu-dolar, dat fiind că acest curs nu va mai exista. Mai precis, singurele lucruri care va mai putea fi cumpărate cu lei vor fi bilete la concertele unde intrarea este liberă, fluturaşi publicitari şi ziare ca Ring, Şapte Seri sau B24.

România este astfel prima ţară care trece la moneda absolut gratuită, dar exemplul nostru va fi probabil urmat în curând şi de greci, care preconizează să adopte o monedă pe care, dacă o deţii, te mai lasă şi cu nişte datorii enorme.

Cei mai mulţumiţi de noua măsură sunt cei care până acum munceau pe gratis şi care spun că, graţie deciziei BNR, se vor umple de bani. Astfel, după trecerea la leul gratuit, voluntariatul va deveni una din cele mai bine plătite ocupaţii, fiind devansat doar de joburile în companiile deţinute de Dinu Patriciu.

Scris de TNR
17 mai 2012 05:05

Alte articole

Vezi mai mult