Mulţi manifestanţi fără experienţă îi întreabă pe jandarmi ce ar putea să strige la proteste

Lipsa experienţei îşi spune cuvântul la manifestaţiile din întreaga ţară! Numeroşi protestatari între 16 şi 25 de ani se plâng că pur şi simplu nu ştiu ce să facă odată ajunşi la miting. Conform martorilor oculari, tinerii vin fără o pancartă, un cocktail Molotov sau măcar o piatră, după care stau şi privesc în gol, aşteptând să le spună cineva ce ar putea face în continuare. Majoritatea apelează la oamenii legii ca să le dea indicaţii.

„Se duc direct la jandarmi să-i întrebe ce să strige sau ce să facă”, spune un veteran al Pieţei Universităţii. „Îi întreabă pe scutieri dacă nu le pot împrumuta o bucată de carton şi ceva de scris, să-şi facă o pancartă şi chiar le cer idei de sloganuri sau măcar câteva nume de politicieni împoriva cărora să scandeze. Unii se plâng că nu e aşa de mişto ca pe Facebook.”

„E o situaţie inadmisibilă, statul ar trebui să facă ceva, să lanseze o broşură cu informaţii utile pentru cei aflaţi la primul protest de stradă”, cer manifestanţii care au mai fost la mitinguri şi în anii ’90. „Să facă autorităţile, poliţia o campanie de informare, ca să nu mai fie anarhia asta. E ridicol, unii vin complet nepregătiţi la miting, de ajung să le ceară jandarmilor o brichetă ca să aprindă sticlele incendiare”.

Scris de TNR
18 ianuarie 2012 14:01

Alte articole

Vezi mai mult