Ne pleacă valorile! Moldoveanu, Negoiu şi Omu, văzuţi în Italia încercând să se angajeze ca dealuri

Dacă până acum ne plecau vârfurile doar din domenii precum medicina şi IT-ul, scăderea nivelului de trai a convins până şi relieful României să îşi caute norocul în Occident!

Astfel, spun geologii, vârfuri cândva semeţe precum Moldoveanu, Negoiu şi Omu au luat recent drumul ţărilor precum Italia, unde speră să îşi găsească de lucru ca dealuri sau chiar moviliţe, deşi calificările lor sunt mult superioară.

“Un deal de provincie din Vest o duce de trei ori mai bine decât cel mai înalt pisc din Carpaţi”, declară un fost vârf din masivul Piatra Craiului. “Ca să nu vorbim de posturile de Alpi: dacă prinzi unul de-ăla, eşti aranjat pe viaţă, vin numai ştabi să schieze pe tine.”

“Am un prieten care a plecat imediat după ‘89 în Elveţia, şi-a schimbat numele din Brânzălăul Mic în Brienzer Rothorn şi a ajuns mare Alp”, adaugă vârful. “Acum apare pe toate hărţile, are propria lui rezervaţie naturală, cabana de pe el are şi jacuzzi iar turiştii îl respectă! Nu ca la noi, unde te scuipă cu coji de seminţe, şi când le rupi picioarele tot pe tine te înjură, deşi ei sunt ăia care se caţără pe tine în şlapi.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
13 februarie 2014 14:02

Alte articole

Vezi mai mult