Drojdierul Nea Costel, care obişnuieşte să se facă zi de zi matol la un birt de pe Str. Cuza Vodă din Bucureşti, susţine ferm măsurile luate de unguri împotriva valului de refugiați, exprimând în cuvinte dure părerea sa faţă de sirieni: "Dă-i în ... mea de bandiţi! Au venit cu bărcile să ni-l aducă pe Mahomed!", spune uşor confuz Nea Costel.

betiv_infect_bere_pet.jpg Acesta e pregătit ca în cazul în care refugiații nu se întorc în țările lor de origine să treacă şi la sancţiuni economice: ”Renunţ la șaorma şi trec pe gulaș, oricare ar fi costurile suplimentare! O să adun mai mult fier vechi, o să renegociez, cumva o să mă descurc!", declară supărat drojdierul.

Atitudinea lui Nea Costel e susţinută atât de autorităţile de la Budapesta, cât şi de colegii săi de băutură, gunoierii cartierului. Aceştia recomandă membrilor parlamentului maghiar să-şi bată cuie în cap: "Noi când eram în puşcărie şi ne doream ceva, ne băteam cuie în cap până ni se dădea", spun drojdierii.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de TNR | Wednesday, 02.09.2015 20:21 Politic

National Cinematografic