Drojdierul nea Costel, care obişnuieşte să se facă zi de zi matol la un birt de pe Str. Cuza Vodă din Bucureşti, este dezamăgit crunt de senatorii care l-au scăpat pe Gabi Oprea de urmărirea penală, exprimând în cuvinte dure părerea lui despre decizia de a nu-i ridica imunitatea parlamentară: ”Dă-i în p... mea de bandiți! Păi ăla omoară un om, iar ei îl scapă?”, spune uşor confuz nea Costel.

nea_costel_gabi_oprea.jpg Acesta e pregătit ca la alegerile generale de la sfârșitul anului să treacă la sancţiuni dure împotriva celor care l-au scăpat pe Oprea: ”Renunț o perioadă la băutură și cu banii ăia îi cumpăr pe toț votanții pesediștilor din cartier, ca să nu-i mai voteze la parlamentare! Aia e, o perioadă nu mai beau, dar măcar nu mai intră jegurile alea în parlament!”, declară motivat drojdierul.

Atitudinea lui Nea Costel e susţinută atât de marea majoritate a românilor, cât şi de colegii săi de băutură, gunoierii cartierului. Aceştia le recomandă senatorilor, în frunte cu Gabi Oprea, să-şi bată cuie în cap data viitoare când mai vor să scape de umărirea penalăi: ”Noi când eram în puşcărie şi ne doream ceva, ne băteam cuie în cap până ni se dădea”, spun drojdierii.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de TNR | Wednesday, 21.09.2016 11:53 Politic

National Cinematografic