Drojdierul nea Costel, care obişnuieşte să se facă zi de zi matol la un birt de pe Str. Cuza Vodă din Bucureşti, este dezamăgit crunt de senatorii care l-au scăpat pe Gabi Oprea de urmărirea penală, exprimând în cuvinte dure părerea lui despre decizia de a nu-i ridica imunitatea parlamentară: ”Dă-i în p... mea de bandiți! Păi ăla omoară un om, iar ei îl scapă?”, spune uşor confuz nea Costel.

nea_costel_gabi_oprea.jpg Acesta e pregătit ca la alegerile generale de la sfârșitul anului să treacă la sancţiuni dure împotriva celor care l-au scăpat pe Oprea: ”Renunț o perioadă la băutură și cu banii ăia îi cumpăr pe toț votanții pesediștilor din cartier, ca să nu-i mai voteze la parlamentare! Aia e, o perioadă nu mai beau, dar măcar nu mai intră jegurile alea în parlament!”, declară motivat drojdierul.

Atitudinea lui Nea Costel e susţinută atât de marea majoritate a românilor, cât şi de colegii săi de băutură, gunoierii cartierului. Aceştia le recomandă senatorilor, în frunte cu Gabi Oprea, să-şi bată cuie în cap data viitoare când mai vor să scape de umărirea penalăi: ”Noi când eram în puşcărie şi ne doream ceva, ne băteam cuie în cap până ni se dădea”, spun drojdierii.

Nea Costel, drojdier:

“Până şi eu mă trezesc pe 26 mai ca să merg la vot! N-ai nicio scuză dacă stai acasă!”

Scris de TNR | Wednesday, 21.09.2016 11:53 Politic

National Cinematografic