Necesitate! Catedrala Mântuirii Neamului va avea câte o biserică la fiecare etaj

Pentru a maximiza profitul noii catedrale, dar şi pentru a amortiza cât mai repede investiţia uriaşă în construcţia ei, reprezentanţii Patriarhiei Române vor construi câte o biserică la fiecare dintre cele trei etaje. “Deja ne-am întins prea mult cu cheltuielile, chiar şi noi recunoaştem că sumele sunt nesimţite. Trebuie să recuperăm cât mai repede investiţia, iar pentru asta e nevoie să mărim investiţia, construind aceste biserici suplimentare”, a declarat patriarhul Daniel.

Acesta explică de unde vor veni cei mai mulţi bani. “Banii din acatiste şi pomelnice se vor înmulţi substanţial, pentru că va fi obligatoriu ca acestea să fie lăsate la toate cele trei biserici. De asemenea, depunerea banilor în cutiile milei va fi şi ea obligatorie, vom avea grijă să punem avertismente luminoase peste tot”, explică patriarhul.

Credincioşii nu trebuie să se îngrijoreze că vor face scurtă la mână. “Ca să nu scrie atât de mult, credincioşii pot lăsa originalele acatistelor şi pomelnicelor la altarul catedralei, şi depune doar copii la cele trei biserici. Îi asigur că rugăciunile vor fi la fel de puternice”, asigură patriarhul Daniel.

Oamenii se declară încântaţi de ideea Patriarhiei. “E ca la ofertele speciale, când la un parizer cumpărat, primeşti unul gratis, numai că aici primeşti încă trei parizere şi, pe deasupra, îţi măreşti şi şansele de a ţi se îndeplini rugăciunile”, a declarat Ortansa Cruceanu, o bătrână de 87 de ani din Bucureşti.

Articol scris de Luchian Abel.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
28 iulie 2013 07:07

Alte articole

Vezi mai mult