Negoiţă: La refacerea Confort City nu se va mai folosi carton, ci doar chirpici de calitate

În urma incendiului care a cuprins ieri complexul rezidenţial Confort City, proprietarul Robert Negoiţă şi-a exprimat preocuparea pentru siguranţa locatarilor afectaţi. Mai mult, primarul Sectorului 3 a recunoscut că, pentru reducerea costurilor, ar fi folosit la construcţia blocurilor materiale precum cartonul şi polistirenul în locul chirpiciului indicat de proiectanţi.

“Nu voi mai repeta această greşeală. În vederea refacerii etajelor distruse, am făcut deja contract cu un grup de ţigani rudari, lideri de piaţă în industria chirpiciului”, a declarat Negoiţă. “Este un sacrificiu financiar, dar consider că e de datoria mea să înlocuiesc cartonul cu chirpici adevărat, cel puţin pentru elementele de rezistenţă ale clădirii.”

Cu toate acestea, Negoiţă nu se consideră singurul vinovat pentru tragedie, declarând că locatarii au fost, la rândul lor, extrem de neglijenţi. “Incendiul a pornit de la un aparat de aer condiţionat montat pe exteriorul blocului. E o minune că acest aparat a stat acolo atâta timp fără ca întreaga clădire să se prăbuşească sub greutatea lui.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
3 octombrie 2012 16:10

Alte articole

Vezi mai mult