Nepăsare în învăţământ. Elevii se plâng că s-au întors la ore şi scrumierele erau negolite

Se pare că nici în 2019 nu ne putem aștepta la investiții majore în infrastructura de învățământ. Abia întorși la școală elevii se plâng că au găsit clasele total nepregătite pentru cursuri, încă mizerie pe jos, pahare nespălate, scrumiere negolite.

„Am înțeles că trebuie să vin cu caiete, manuale, cretă și culegeri de exerciții de-acasă, dar acum la ce s-a ajuns, să vin și cu scrumiera de-acasă? S-a împuțit tot locul ăsta, că nici n-a fost aerisit, nici nu-ți mai vine să fumezi în clasă, o să ajungem să fumăm afară ca fraierii”, a declarat un elev revoltat de mizeria găsită.

În urma reacțiilor apărute în social-media și în presă, Ministerul Educației a avut o primă reacție, un comunicat de presă postat pe site în care precizează că golirea scrumierelor este o atribuție a inspectoratelor școlare. Acestea se apără spunând că responsabilitatea o poartă fiecare diriginte în parte și că nu se precizează clar în ordinul de ministru „când” trebuie golite scrumierele, așa că majoritatea cadrelor didactice lasă această sarcina pe finalul anului școlar.

Scris de Ef
14 ianuarie 2019 08:01
Citește mai mult despre: educatie scrumiere

Alte articole

Vezi mai mult