Democrația a fost batjocorită în ultimul hal într-o secție din Teleorman. Mai multe persoane au recunoscut cu nonșalanță că și-au bătut joc de vot: au intrat în cabină și au pus ștampila pe Viorica Dăncilă. Autoritatea Electorală a anunțat că va face o anchetă, să verifice dacă persoanele respective au creier.

dancila_cabina_vot_sepepist.jpg ”Votul este, într-adevăr, liber, dar asta nu înseamnă că poți să-ți bați joc de el în halul ăsta”, explică reputatul politolog Decebal Popescu. ”Pot să înțeleg o persoană care, nemulțumită de opțiuni, scrie cu pixul pe buletinul de vot Gică Hagi, Simona Halep sau nea Costel și pune ștampila acolo, ăsta e un demers legitim, dar să pui ștampila pe Dăncilă, asta este prostie pură.”

Unele surse puțin credibile susțin că incidentul din Teleorman n-ar fi unul singular și c-ar mai fi și alte secții de vot în care s-au înregistrat voturi pentru Viorica Dăncilă. ”Pentru binele democrației, să sperăm că aceste informații nu se verifică. Ar fi o rușine pentru România”, apreciază Decebal Popescu.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Calin | Sunday, 24.11.2019 16:09 Politic

National Cinematografic