Nereguli grave la o secție de vot din Teleorman! Mai multe persoane au votat cu Dăncilă

Democrația a fost batjocorită în ultimul hal într-o secție din Teleorman. Mai multe persoane au recunoscut cu nonșalanță că și-au bătut joc de vot: au intrat în cabină și au pus ștampila pe Viorica Dăncilă. Autoritatea Electorală a anunțat că va face o anchetă, să verifice dacă persoanele respective au creier.

”Votul este, într-adevăr, liber, dar asta nu înseamnă că poți să-ți bați joc de el în halul ăsta”, explică reputatul politolog Decebal Popescu. ”Pot să înțeleg o persoană care, nemulțumită de opțiuni, scrie cu pixul pe buletinul de vot Gică Hagi, Simona Halep sau nea Costel și pune ștampila acolo, ăsta e un demers legitim, dar să pui ștampila pe Dăncilă, asta este prostie pură.”

Unele surse puțin credibile susțin că incidentul din Teleorman n-ar fi unul singular și c-ar mai fi și alte secții de vot în care s-au înregistrat voturi pentru Viorica Dăncilă. ”Pentru binele democrației, să sperăm că aceste informații nu se verifică. Ar fi o rușine pentru România”, apreciază Decebal Popescu.

Scris de Calin
24 noiembrie 2019 14:11
Citește mai mult despre: Dancila

Alte articole

Vezi mai mult