Nicolae Ceaușescu, deshumat și adus la Parchet pentru audieri în Dosarul Revoluției

Deși procurorul Augustin Lazăr a anunțat că a finalizat Dosarul Revoluției doar ca să scape de întrebări cu privire la trecutul său comunist, procesul a început, totuși. Nicolae Ceaușescu, un pion important în evenimentele din decembrie 1989 a fost deshumat în această dimineață și adus la Parchet pentru audieri. 

„Cunoscut ca „Ceașcă”, inculpatul Nicolae Ceaușescu s-a născut în localitatea Scornicești din județul Olt și a ajuns în scurt timp una din cele mai influente persoane din angrenajul comunist. Acesta a încercat în ultimii ani să scape de urmărirea procurorilor lăsându-se împușcat în 25 decembrie 1989 și ascunzându-se într-un mormânt în zona Ghencea, alături de soția lui. Vă asigurăm că justiția va fi făcută până la capăt”, au declarat procurorii militari.

Nicolae Ceaușescu este acuzat de numeroase fapte de corupție. Astfel, în perioada 1965-1989 acesta a solicitat și a primit foloase necuvenite în valoare de 6 milioane de dolari, folosindu-se de funcția de șef de stat. Acesta mai avea deschis un dosar pentru abuz în funcție, pentru că a folosit elicopterul Partidului Comunist Român în scop personal, respectiv pentru o deplasare de pe Palatul Ministerului de Interne până la Târgoviște.  

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

10 aprilie 2019 16:18
Citește mai mult despre: Ceausescu revolutie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult