Nicolas Sarkozy a anunțat că Franța va trimite țigani în spațiu

Nicolas Sarkozy a spus că țara lui vrea să facă investiții majore în explorarea spațiului cosmic, deoarece i se pare că a rămas mult în urma Statelor Unite și a Rusiei. În cadrul unei conferințe de presă ținute la un aerodrom spațial de lângă Paris, el a explicat pe scurt în ce constă proiectul guvernului francez:

“Vrem să trimitem primul țigan în spațiu. Mai exact, primul țigan care provine din România. Nu cred că s-a mai făcut așa ceva. E o idee extrem de îndrăzneață și sper să o putem pune în practică. Evident, nu ne vom opri la primul țigan în spațiu, deoarece nu ne mulțumim cu puțin. Până în 2015, vrem să le luăm complet fața americanilor, care tot lansează navete cu echipaj uman, și să trimitem în spațiu toți țiganii de pe teritoriul Franței.”

În cadrul aceleiași conferințe, Sarkozy a lansat un apel către țiganii dornici să plece în cosmos și să ajungă în locuri neexplorate până acum de persoane din etnia lor. El le-a promis romilor care acceptă să intre în proiect câte 300 de euro, plătibili pe aerodrom, la îmbarcarea în naveta spațială.

“Ce mă sperie pe mine e că s-ar putea să le dăm banii ăștia degeaba. E posibil ca mulți dintre ei să se întoarcă. Nu că sunt rasist sau că nu-mi plac imigranții, dar ar lăsa în urmă bunătate de spațiu neexplorat. Nu știu cum să vă zic, dar locul unui cosmonaut nu-i în metroul parizian, cu vioara pe umăr.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
27 septembrie 2011 23:17

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult