Cât timp toată suflarea mondială era atentă la Catalonia, moldovenii din Castellon şi-au proclamat independenţa! Spre deosebire de alte provincii sau regiuni spaniole, în cazul moldovenilor din Castellon nimeni nu a încercat să-i oprească ba, mai mult, ca să arate că recunosc independența autoritățile centrale le-au tăiat deja curentul iar regele, personal, a venit să taie cablul TV.

provincie autonoma moldoveneasca castellon.jpg

Pe de altă parte, republica moldovenească spaniolă nu are aceleași probleme ca și Catalunia, în primul rând că separatiștii nu au cerut învățământ în limba maternă sau învățământ în general. În privința politicii externe au existat avantaje imediate, noul stat fiind recunoscut instantaneu de celelate republici moldovenești din UK, Italia și Brașov.

Singurele probleme sunt la denumire, numele de Republica Moldova este luat de altă țară de pe lângă Europa, așa că noua țară se va numi Republica Vest-Moldoveană și va avea capitala în localitatea Castellon. O altă problemă, care ține mai mult de prestigiu decât de altceva, este că imnul republici Vest-Moldovene este compus de formația The Motans. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Thursday, 12.10.2017 16:51 Politic

National Cinematografic