Noi tulburări în Spania: Provincia Castellon vrea şi ea independenţă, dar numele „Republica Moldova” e deja luat

Cât timp toată suflarea mondială era atentă la Catalonia, moldovenii din Castellon şi-au proclamat independenţa! Spre deosebire de alte provincii sau regiuni spaniole, în cazul moldovenilor din Castellon nimeni nu a încercat să-i oprească ba, mai mult, ca să arate că recunosc independența autoritățile centrale le-au tăiat deja curentul iar regele, personal, a venit să taie cablul TV.

Pe de altă parte, republica moldovenească spaniolă nu are aceleași probleme ca și Catalunia, în primul rând că separatiștii nu au cerut învățământ în limba maternă sau învățământ în general. În privința politicii externe au existat avantaje imediate, noul stat fiind recunoscut instantaneu de celelate republici moldovenești din UK, Italia și Brașov.

Singurele probleme sunt la denumire, numele de Republica Moldova este luat de altă țară de pe lângă Europa, așa că noua țară se va numi Republica Vest-Moldoveană și va avea capitala în localitatea Castellon. O altă problemă, care ține mai mult de prestigiu decât de altceva, este că imnul republici Vest-Moldovene este compus de formația The Motans.

Scris de Ef
12 octombrie 2017 14:10
Citește mai mult despre: castellon moldoveni spania

Alte articole

Vezi mai mult