Noua Constituţie: Ungurii vor fi declaraţi specie protejată şi vor putea fi vânaţi doar 2 luni pe an

Victorie mare obţinută de UDMR! Ei au reuşit să introducă în viitoare Constituţie un articol extrem de important pentru ei, şi anume catalogarea ungurilor drept specie pe cale de dispariţie. De aici decurg o serie de avantaje, între care cel mai important este că ungurii vor putea fi vânaţi doar 2 luni pe an şi doar în număr limitat.

“O mare victorie”, nu s-a ferit să recunoască Kelemen Hunor, liderul UDMR. “Chiar dacă nu e maximul pe care îl puteam obţine, cel puţin avem certitudinea că 10 luni pe an vieţuim în linişte, fără riscul de a fi vânaţi de români. Sper ca această modificare să protejeze eficient ungurii, astfel încât să ne putem înmulţi în voie.”

Mulţi sunt însă de părere că această modificare a Constituţiei va duce la o escaladare a braconajului de unguri. “Vânarea ungurilor este în ADN-ul românului, mi-e greu să cred că cineva se va putea abţine de la această nobilă îndeletnicire câte 10 luni pe an. Din inerţie, când vede un ungur, românul ţinteşte şi trage, indiferent dacă e sezonul de unguri sau nu”, crede reputatul sociolog Decebal Popescu.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Calin
18 iunie 2013 10:08

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult