Noul Cod al Muncii pensionează țiganii la 35 de ani

Conform noului cod al muncii, persoanele de etnie romă pot ieși la pensie la vârsta de 35 de ani, vârstă la care o mare parte din ei au statutul de bunici sau chiar străbunici. Acesta este și unul din principalele motive pentru care marile sindicate au protestat zilele aceastea în București.

“E un avantaj imens pe care îl au țiganii în fața noastră. Eu abia am reușit să conving o fată să se culce cu mine în anul doi de facultate, și atunci doar pentru că era beată, iar ei au deja copii la 14 ani. E foarte nedrept”, s-a revoltat unul dintre sindicaliști.

Singurul aspect complicat al acestei propuneri este faptul că țiganii ar trebui să înceapă să cotizeze la fondul de pensii începând cu vârsta de 10 ani, care la ei coincide cu vârsta majoratului. Din motive care nouă ne scapă, autoritățile române sunt însă foarte sigure că vor aduna contribuțiile sociale de la țigani.

Regele Cioabă le-a urat mult succes autorităților în acest demers, dar a făcut o mică precizare, cu tentă de sfidare: “În materie de luat banii de la oameni, mă tem că autoritățile nu dispun de training-ul nostru. Vorba nepotului meu, Proverbu: «Nu învață puiul pe cioară».”

Text primit de la Tibi.

Scris de TNR
18 martie 2011 10:03

Alte articole

Vezi mai mult