Noul Cod Rutier, criticat dur de Biserică: Şoferii nu mai au voie să facă mătănii la volan!

Modificările aduse Codului Rutier au provocat mânia Patriarhului Daniel, care consideră că libertatea religioasă a şoferilor ortodocşi este încălcată grav de noile prevederi.

„Şoferilor li s-a interzis să mai bată mătania mare când trec prin dreptul Patriarhiei, sau mătania mică atunci când trec pe lângă biserici!”, spune Patriarhul, furios că şoferii sunt condamnaţi la flăcările iadului prin lege.

Patriarhul susţine că centura nu poate fi obligatorie, pentru că Isus te fereşte de orice, atâta timp cât plăteşti acatistul potrivit: „La baptişti şi penticostali mai înţeleg, dar un şofer ortodox dacă îşi face crucile, mătăniile şi dă cât trebuie la biserică nu are de ce se teme!”, spune Patriarhul Daniel.

Patriarhia este nemulţumită şi de capitolul amenzi din noul Cod Rutier: „De ce nu se prevede ca măcar 50% din amendă să fie redirecţionată către conturile Patriarhiei, care ar şti să folosească banii mai bine?”, se întreabă retoric Patriarhul.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
6 februarie 2014 03:02

Alte articole

Vezi mai mult