Nu doar 30 aprilie! Bugetarii vor primi liber în toate zilele de luni ale anului, ca să le lege de week-end

După ce un bugetar s-a arătat nemulțumit că primește liber doar pe 30 aprilie, deși până la sfârșitul anului mai sunt atât de multe zile de luni, guvernul a reacționat prompt și a anunțat că toți salariații din sectorul public vor avea liber în absolut toate zilele de luni din an. ”Ca să le lege de zilele de week-end și să aibă mai mult timp să se refacă după zilele de muncă asiduă în slujba cetățeanului”, a explicat una din slugile lui Dragnea din guvern.

Deși declară una, e foarte posibil ca motivația celor din guvern să fie alta. ”Pesediștii sunt disperați că nu au bani pentru salarii și se gândesc că, dându-le bugetarilor mai multe zile libere, o să facă economii. Doar ați auzit-o pe Olguța, care le-a transmis medicilor că au salariile mai mici pentru c-au fost puține zile lucrătoare în ianuarie. Asta deși noi suntem în aprilie, dar nu e o surpriză că atât o duce capul”, spune reputatul analist Decebal Popescu.

Varianta reputatului analist e cât se poate de plauzibilă, mai ales că e foarte posibil ca bugetarii să primească retroactiv liber pentru toate zilele de luni de până acum din an în care s-au prezentat la muncă. ”Câte zile de luni au muncit, atâtea zile libere suplimentare să primească fiecare angajat din sectorul public”, a cerut Olguța.

Scris de Calin
12 aprilie 2018 15:04

Articole asemanătoare

Vezi mai mult