Nu, Iohannis, nu așa! Ești un bou care ascultă de consilieri și mai boi decât tine

Luni seara, la trei zile de la tragedia din clubul Colectiv, Iohannis a anunțat că i-a decorat post-mortem cu Ordinul Național ”Pentru Merit” în grad de Cavaler pe Claudiu Petre și Adrian Rugină. Cine nu știe cine sunt Claudiu Petre și Adrian Rugină, poate să se oprească acum din lectura acestui text, că oricum citește degeaba.

Claudiu Petre și Adrian Rugină chiar sunt niște eroi, asta indiscutabil. Dar, băi Iohannis, ei au revenit în mijlocul flăcărilor nu pentru că voiau să devină ”cavaleri prezidențiali”, ci pentru că acolo mureau oameni din cauza corupției generalizate pe care tu o tolerezi. Ei au murit pentru că legile sunt prost făcute și pentru că anumiți funcționari ai statulului fie au fost incompetenți, fie au luat șpagă ca să treacă cu vederea nerespectarea legii – sau, mai degrabă, ambele.

Și când toată lumea urlă că tragedia din Colectiv a fost provocată de corupția din țara asta, tu ce faci, băi Iohannis? Nu, nu ceri capete, nu ceri demisii de la cei responsabili, nu ceri schimbări de legislație, tu dai grade de cavaler, că așa ți-au recomandat boii pe care îi ai consilieri (alții decât boul de Mihalache, că ăla probabil doarme și acum). Asta pentru că – de aici încolo nu mai există nici un dubiu – ești un bou, băi Iohannis! Ai luat o decizie populistă, pe principiul ”așa dă bine pentru mine”.

P.S. Dar să nu uităm nici Guvernul, care a anunțat aseară ”măsuri mai aspre pentru cluburi”. Măsuri care încă nu se știu, pentru că, nu-i așa, multe cluburi din țara asta sunt deținute de beizadele de politicieni și nu e frumos să se lase cu deranj. Băi Guvernule, când au avut nevoie frații Micula să treacă granița utilaje de zeci de milioane de euro, s-a putut da o ordonanță de urgență de pe o zi pe alta care să-i scutească de taxe vamale (exemplul ăsta îmi vine în minte acum)! Acum de ce nu ați fost în stare să dați rapid o ordonață în Monitorul Oficial? Da, știu, pentru că sunteți incompetenți și corupți.

P.P.S. Singura ”demisie” de până acum e una mai degrabă simbolică, cea a patronului din Expirat. În rest, clasa noastră politică e tot virgină, așa cum o știm cu toții…

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
3 noiembrie 2015 00:32

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult