Nu lăsa pe mâine alegerile prezindenţiale fictive pe care le poţi organiza azi. Rezultatele unui sondaj

Potrivit unui sondaj comandat de PNL, dacă mâine ar fi alegeri prezidenţiale, Crin Antonescu ar lua cele mai multe voturi(33,8%). Probabil de aia nici nu organizează PDL-ul alegeri mâine. Mai mult ca sigur, ele vor avea loc la o dată ulterioară, eventual în 2014. Potrivit aceluiaşi sondaj, pe locul doi s-ar clasa Victor Ponta, cu 27,1%, iar pe trei actualul preşedinte, care ar fi votat de 11,7% dintre români.

 

În mod straniu, toate sondajele de felul ăsta se referă la posibilitatea în care mâine – sau duminica viitoare – ar fi alegeri. De ce nu sunt întrebaţi oamenii pe cine ar alege dacă ar merge acum la vot? Oare întrebările astea cu “dacă ar fi mâine alegeri” ţin cont şi de faptul că unii oameni se pot răzgândi de azi până mâine – iar ei ştiu că se pot răzgândi? Dacă mâine s-ar organiza alegeri aş vota cu Băsescu, deşi azi aş fi tentat să pun ştampila pe Geoană. 

Probabil că visul oricărui realizator de sondaje este să citească o ştire care sună cam aşa: “Dacă pe 6 decembrie 2009 s-ar fi organizat alegeri prezidenţiale – şi chiar s-au organizat – Băsescu ar fi luat 50,33% din voturi, ceea ce s-a şi întâmplat.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
12 iunie 2010 17:05

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult