Nu mai avem nevoie de alegeri în noiembrie! Potrivit tradiţiei, e rândul lui Iliescu la Cotroceni

Deşi, oficial, nu mai are voie să candideze, preşedintele de onoare al PSD se pregăteşte pentru un nou mandat! Potrivit etnologilor, tradiţia la români e ca după fiecare şedere la Cotroceni a unui ins oarecare să urmeze cel puţin un mandat al lui Ion Iliescu.

“E un obicei vechi de zeci de ani. Ar fi păcat să se piardă. După Ceauşescu a venit Iliescu, după Emil a venit Iliescu. Şi după regimul Băsescu, vechile datini ale românilor prevăd încă un mandat sau două pentru Nea Nelu. În mentalul colectiv al ţăranului român, aducerea la Cotroceni a lui Ion Iliescu reprezintă o purificare ritualică, un omagiu adus străbunilor noştri leninişti”, a explicat V. P., doctor în iliescologie al Academiei de Bolşevism “Fraţii Marx” din Tecuci.

Legendele spun că obiceiul îşi are originea în urmă cu 2000 de ani, când regelui Irod – menţionat în Noul Testament – i-a urmat la tron Ion Iliescu. Evenimentul miraculos a fost vestit atunci de o stea în cinci colţuri, apărută din senin în vârful Templului lui Solomon.

Nici limitarea prin Constituţie a numărului de mandate nu ar trebui să fie o piedică în calea respectării tradiţiei. Prevederea, spun specialiştii, se răsfrânge numai asupra preşedinţilor aleşi democratic, nu şi asupra lui Ion Iliescu.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
7 mai 2014 03:05

Alte articole

Vezi mai mult