Nu mai tăiem din peroane! Metrourile noi încap fără probleme în staţii, dacă sunt unse cu margarină

Metrorex ia atitudine în controversatul caz al celor 16 garnituri noi de metrou! Zvonurile privind iminenta tăiere a peroanelor au fost infirmate categoric de experţii companiei, care susţin că o simplă ungere a vagoanelor cu margarină e suficientă pentru ca noile trenuri să încapă în staţii.

“E adevărat, pentru câteva clipe am luat în calcul scurtarea peroanelor cu câţiva centimetri”, declară Decebal Popescu, angajat Metrorex. “Dar un coleg a avut atunci o idee grozavă. Să lubrifiem cu grijă fiecare vagon cu margarină. Sau un analog al margarinei: unt, vaselină, lapte Doina.”

“Pe măsură ce staţiile se relaxează, obişnuindu-se cu noile trenuri, vom putea renunţa aproape în totalitate la unsoare. Evident că luăm în calcul scumpirea cartelelor, ca să amortizăm costul margarinei, dar putem să le oferim şi călătorilor câte o cutie, să nu-i usture.”

În ciuda ungerii temeinice cu margarină, avertizează Metrorex, în cazul câtorva staţii mai încrâncenate ar putea fi nevoie ca unul sau doi călători din ultimul vagon să ajute la îndesarea metroului între peroane, folosind un baros de dimensiuni comice.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
3 mai 2014 01:05

Alte articole

Vezi mai mult