O familie majoritar maghiară cere autonomie pentru apartamentul propriu

După Ţinutul Secuiesc, România riscă să piardă un nou teritoriu: un apartament de 2 camere din cartierul bucureştean Drumul Taberei, locuit în proporţie de peste 50% de populaţie de etnie maghiară. Mai exact, doi dintre cei trei locatari ai apartamentului sunt de etnie maghiară.

Vaszas Bozgorz, pe numele său, spune că se simte discriminat din cauza etniei sale, mai ales de către soţia sa. El şi copilul său, pe care îl are dintr-o căsătorie anterioară, sunt maghiari, iar soţia sa este româncă. “Soţia nu lasă la mine să respect tradiţia. Şi vecinii, la fel. Aşa că mi-a venit ideea autonomiei, după ce văzut Lazslo Tokes la televizor că spus despre autonomie la Ţinutul Secuiesc. Cerut şi eu la soţie şi la preşedinte autonomie la Ţinutul Bozgorzesc. Sper să aprobe la mine cât de repede autonomie”, ne-a declarat, în exclusivitate, Vaszas Bozgorz.

Se pare că acesta nu este un caz singular, varianta autonomiei fiind luată în calcul de din ce în ce mai multe familii. Conform datelor oficiale, în acest moment există peste 80 de cereri de autonomie pentru garsoniere şi peste 170 pentru apartamente cu minim 2 camere.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Calin
28 septembrie 2010 12:59

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult