O nouă taxă: Impozitul de protecţie

E clar, guvernul a rămas fără bani şi nu mai are de la cine să se împrumute. Când ne vede, FMI-ul trece pe partea celalată a străzii, să nu-i mai cerem. N-ar fi nimic tragic în asta dacă statul n-ar avea de plătit salarii, ajutoare de şomaj, pensii şi construcţia unor noi terenuri de golf. Vlădescu a ajuns să se plângă că “ies din sistem” numai pensionarii cu pensii mici, nici măcar nu poate să se bucure ca lumea la moartea lor.

Ca să facă rost de bani la buget, guvernul Boc va introduce, se pare, un nou impozit, prin care vrea să îi taxeze pe românii avizi după siguranţă. De altfel, noua taxă a fost deja botezată impozitul de protecţie.

Cum se va proceda? Guvernul va încasa banii în special de la proprietarii de baruri. Cum îşi deschide cineva o bodegă, cum pică patrula de miliţieni, care se aşază la o masă, încep să toarne tărie fără să plătească şi se pun pe scandal, ca neamurile proaste. După ce sparg câteva mese şi un cap-două, miliţienii se cară. Mesajul a fost transmis, proprietarul crâşmei ştie că trebuie să marce banul.

Proprietarii care nu plătesc urmează să fie şicanaţi în continuare, din ce în ce mai nasol. Dacă nu se plăteşte nimic în primul an fiscal, Ministerul de finanţe trimite patrule de mascaţi, care ţin la băutură şi fac paguba şi mai mare. În cazuri extreme, îi taie proprietarului un deget, de preferinţă ăla cu ghiulul, să se simtă şi la buget.

 

Analiştii economici cred că măsura va avea mai multe efecte benefice, printre care şi falimentarea clanului Preda.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
10 ianuarie 2010 16:28

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult