Noul cod administrativ le aduce încă o bucurie funcționarilor publici de etnie maghiară. Pe lângă măriri succesive de salariu, sporuri și vacanțe plătite de stat la munte și la mare, funcționarii maghiari vor avea acum parte și de un mediu de muncă mult mai prietenos: Solitaire-ul va putea fi jucat și cu cărți ungurești.

solitaire_unguresc.jpg ”Aceste cărți de joc țin de identitatea culturală a maghiarilor”, a explicat Kelemen Hunor. ”Și când mai bine de jumătate din timpul petrecut la muncă e petrecut în fața unui monitor, cu cărți de Solitaire în față, e normal ca funcționarul maghiar să poate alege cărțile ungurești. Să nu uite de unde se trage, dar să se și relaxeze în timpul programului de muncă.”

Liderul UDMR spune că partidul său nu se va opri aici. ”Avem în vedere și alte beneficii din partea statului pentru maghiarii din România”, a spus Kelemen Hunor. ”Iar cel mai important proiect e ca din toamnă elevii maghiari să intre în programul «Laptele și kürtős-ul», în loc de «Laptele și cornul». Cornul să-l mănânce săracii de români, nu copiii maghiari. Nu, puii de huni se vor delecta cu kürtős.”

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Calin | Monday, 08.07.2019 18:51 Politic

National Cinematografic