Obicei străbun! În Teleorman, de Revelion se servește tradiţionalul pui la pungă cu PSD

Dacă în alte județe lumea vrea feerie, în Teleorman direcția este una singură: pesedism. Pentru că în județul în care până și morții votează cu oamenii lui Liviu Dragnea sărbătoare de iarnă înseamnă încă o ocazie de a slăvi pesedismul. Iar tradiția teleormăneană e clară: toată lumea trebuie să aibă pe masa de revelion pui la pungă cu PSD.

”Dacă nu pregătești pui la pungă cu PSD, îți va merge rău tot anul”, avertizează etnologul teleormănean Geo Lemandroi. ”Și rău înseamnă zero ulei, făină și găleți pentru tine, deci foamete. Și, să nu uităm, 2016 este un an electoral.” Tradiția teleormăneană mai spune că, dacă mănânci pui la pungă cu PSD, în noaptea următoare îți apare Ion Iliescu în vis și te colindă în fruntea unei cete de mineri.

Etnologul le-a transmis și un avertisment teleormănenilor. ”Să nu cumva să încercați să faceți puiul la pungă cu PNL, că se va arde! Iar oamenii domnului Dragnea vor umbla toată noaptea ca să verifice că puiul e făcut în pungile corecte. Cine n-are PSD la masă nu mai primește nimic de la partid!”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
30 decembrie 2015 18:07
Citește mai mult despre: Dragnea Revelion Teleorman traditie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult