Odată cu începerea şcolii, preţul ţigărilor la bucată a atins un nou maxim istoric

Începerea noului an şcolar este întâmpinată cu bucurie de chioşcarii de pe tot cuprinsul ţării. Pe lângă punga de cipsuri vândută în această dimineaţă, foarte mulţi au raportat vânzări record de ţigări la bucată. “Am dat trei cartuşe până la ora 10. Merge treaba, poate chiar mai bine ca în anii trecuţi”, a explicat un chioşcar de lângă liceul Abdul Haşdeu din Rădăuţi.

Mulţi comercianţi au profitat de cererea mare pentru a creşte preţul ţigărilor. Astfel, în unele oraşe din Oltenia o ţigară la bucată a ajuns să coste cât un sfert dintr-un pachet de ţigări iar la Caracal, cât două pachete de ţigări. “E prima zi de şcoală, n-ai ce face, până la 16.00 când se deschid cârciumile o freci aiurea. Mai ieşi la o ţigară, mai faci o combinaţie, te filmezi un pic în budă, să treacă vremea”, a declarat un tânăr abia intrat la liceu şi ieşit afară, pe scara profesorilor.

Conform estimărilor specialiştilor în domeniu, preţul ţigărilor va scădea cumva spre începutul lunii următoare, când vor intra alocaţiile pe card iar copii vor putea cumpăra pachete întregi de ţigări şi băutură.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

16 septembrie 2013 12:09

Alte articole

Vezi mai mult