Olanda e de acord ca România să intre în Schengen, cu condiția să se opună altă țară

Anunț oficial făcut de Olanda, în cadrul discuțiilor intense legate de aderarea României la Spațiul Schengen. Într-o decizie istorică, Olanda a renunțat să se mai împotrivească față de intrarea țării noastre în Schengen, cu condiția ca o altă țară să se opună, ca să existe totuși un veto în cadrul consiliului JAI, unde se decide aderarea și unde dacă nu e consens o luăm în mână, conform declarației lui Rareș Bogdan.

Premierul Olandez a sugerat ca anul acesta să se împotrivească Suedia, care a avut alegeri în weekend și au venit la putere extremiștii anti-imigraționiști. ”Ar fi o bună oportunitate ca noi să părem prieteni cu România și să dăm vina pe extremiștii suedezi pentru că îi ținem pe români și pe bulgari în afara spațiului Schengen”, a spus Mark Rutte, premierul olandez.

Olandezii spun că nu insistă ca Suedia să dea veto-ul. ”Poate fi și Danemarca, și dăm noi o ladă de bere, sau ne revanșăm când vine votul pentru Bulgaria, sau Croația, sau ce țară de sărăntoci mai vor ăștia să bage în Schengen”, ar fi declarat Rutte în mod neoficial, însă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
15 septembrie 2022 16:11
Citește mai mult despre: olanda suedia UE

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult