Omenie! Iliescu, gata să găzduiască soldații ruși care au fugit din Lîman

Confruntată cu greutăți pe frontul din Ucraina, dar și cu nemulțumiri interne, Rusia primește și o veste bună, chiar de la un vasal tradițional. Impresionat de drama soldaților Armatei Roșii, forțați să tot capituleze și să se retragă din fața contraofensivei ucrainene, Ion Iliescu încearcă să ajute și el cum poate „mărețul popor de la răsărit”, cum cu nostalgie continuă să-l numească.

Într-o amplă alocuțiune ținută la avizierul din scara blocului, Iliescu a anunțat că e pregătit să primească în locuința proprietate personală până la 3 soldați ruși refugiați din calea barbarilor ucraineni. După ample consultări interne, în special cu doamna Nina, el dă asigurări ferme că deține toate mijloacele pentru a mai alina criza umanitară a țării care de secole îi e ca o mamă. „Noi ne-am restrâns în sufragerie și lor le-am făcut patul matrimonial în dormitor, plus un pătuc în bucătărie, lângă aragaz – e mic, dar merge pentru un plutonier mai bondoc. Ranițele încap pe balcon, între borcanele cu gogonele, ba putem parca și-un tanc, o șenilată, ceva, în spatele blocului, lângă bătătorul de covoare.”, spune nea Nelu cu lacrimi de speranță în ochi.

Pentru ca refugiații militari să rămână în formă, fostul președinte le-a pregătit și ședințe de instrucție și antrenament cu experți. „Au ce-nvăța de la Achim și Filimon, minerii pe care-i avem în gazdă încă din ’90, când abia-abia i-am salvat din ghearele unor feroci ochelariști cu barbă, care voiau să mi-i linșeze. Și pe la primăvară, când o da soarele, Nina le-a pregătit niște jardiniere, să planteze panseluțe împreună, într-un gest simbolic de solidaritate”, concluzionează fericit nea Nelu.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Harald
4 octombrie 2022 11:47
Citește mai mult despre: Iliescu rusi soldati

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult