Onţanu promite că va reabilita termic cutiile de carton ale homeleşilor din sectorul 2

După ce a anunţat că va reabilita termic absolut toate blocurile din sectorul 2 al Capitalei, primarul Neculai Onţanu are acum o idee şi mai îndrăuzneaţă! Edilul spune că, din moment ce o mare parte din cetăţenii sectorului său sunt boschetari din zona Obor, nu e normal ca ei să fie trecuţi cu vederea. Ca urmare, toate persoanele fără adăpost din 2 pot depune o cerere de reabilitare termică pentru cutiile lor de carton, urmând ca lucrarea să fie executată şi plătită integral de Primărie.

Primarul a prezentat şi un modele de cutie de carton reabilitată cu termopane şi polistiren. „Nu doar că păstrează mult mai bine căldura”, spune el, „dar ţin şi mirosul şi în plus şi arată mult mai bine, nu mai dau senzaţia aceea neplăcută de sărăcie. Fac însă apel la boschetari să-şi ţină cutiile în stare bună, fiindcă nu o să vină Primăria să le renoveze la fiecare doi-trei ani.”

Imobiliarii spun că în urma reabilitării termice homeleşii pot chiar obţine certificate de performanţă energetică pentru cutiile lor de carton, care să le permită să le şi vândă la un preţ avantajos – desigur, în funcţie de zonă. În orice caz, o cutie reabilitată aflată într-o zonă mai proastă, precum Colentina, va costa mai mult decât o cutie de boschetar plasată în Floreasca, însă nereabilitată.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
6 iunie 2012 17:06

Alte articole

Vezi mai mult