ONU cere protecţia militarilor în caz de război civil

Organizaţia Naţiunilor Unite a sfătuit Libia să aibă grijă de militarii de pe teritoriul ţării în caz că izbucneşte un război civil. ONU vrea să evite pierderile inutile de vieţi omeneşti. Este un fapt cunoscut că, în caz de război civil, cel mai mult au de suferit militarii, deoarece se trezesc în mijlocul unui conflict care nu e al lor. În mai toate războaiele civile de până acum, au fost distruse nu numai locuinţele civililor, ci şi unităţile militare aflate în zona de conflict.

Moamar Hashish, colonel în armata libiană: “Dacă izbucneşte un război civil în toată regula, le cer civililor să nu ne bage pe noi la mijloc. La ce arme de tot râsul avem, noi, militarii, suntem lipsiţi de apărare. Pe cât posibil, vrem să ducem în continuare o viaţă normală. Nu ne pasă de războiul lor.”

Franţa a trimis deja avioane de bombardament ca să protejeze unităţile militare libiene de un eventual atac din partea civililor. Germania, în schimb, a anunţat că nu intervine miliar în Libia, deoarece pe urmă îi va fi foarte greu să se oprească.

Scris de TNR
21 martie 2011 15:03

Alte articole

Vezi mai mult