OPC avertizează că țigările cumpărate de la contrabandiști sunt cancerigene

Țigările pentru care nu s-au plătit taxe sunt extrem de periculoase și, cu timpul, pot să provoace cancer. Medicii trag un semnal de alarmă și spun că persoanele care cumpără țigări de la contrabandiști se expun multor pericole.

“Lumea se bucură că dă mai puțin pe un pachet, dar nu se gândește și la sănătate,” spune directorul OPC București. „Țigările fără timbru sunt foarte nocive. Cine fumează așa ceva riscă să facă accident cerebral, să rămână impotent sau să dezvolte diverse forme de cancer. Omul se uită la bani și nu mai ține cont și de sănătate.”

Fumătorii, pe de altă parte, nu se tem de boli și apelează în continuare la contrabandiști pentru a se aproviziona. Ei spun că viața nu are sens fără o țigară adusă din Ucraina, dimineața, la o cafea.

“Fumez țigări de contrabandă de când eram la liceu”, povestește un Vicențiu Cais, din București. „Am zis că mă las până împlinesc 30 de ani, dar uite că nu reușesc.  Medicul mi-a recomandat să fumez țigări normale, pentru care s-au plătit taxe, dar mi se pare imposibil ce-mi cere. Bunică-meu n-a fumat niciodată țigări cu timbru și n-a murit.”

Scris de TNR
3 iulie 2011 07:49

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult