Oprescu: Câinii adunați de pe străzi vor fi duși la grădina zoologică din Băneasa

Primarul Capitalei a anunțat că, din lipsă de spațiu, maidanezii ridicați de pe străzi vor fi duși la Grădina Zoologică Băneasa. Oprescu a dat asigurări că e destul loc în cuști pentru toate animalele și i-a invitat pe cei mici să facă o vizită în Băneasa, pentru a vedea noile achiziții.

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei: “Deocamdată, principala atracție a grădinii este Lupu, o corcitură de șoricar cu cocker pe care au găsit-o hingherii pe un șantier din sectorul 3. E tânăr, sănătos și foarte jucăuș, dar nu vă apropiați să-i dați de mâncare, pentru că are purici. Săptămâna viitoare ne mai vine un transport.”

Primarul Oprescu se așteaptă ca Primăria să câștige mulți bani de pe urma acestei inițiative. În ultimii ani, bucureștenii n-au mai venit la Zoo, deoarece se plictisiseră să vadă aceleași animale, care nu le mai spuneau nimic. Acum, odată cu aducerea noilor patrupede, numărul vizitatorilor ar trebui să crească, mai ales că, pentru a evita rutina, mulți câini vor fi mascați în alte animale.

Oprescu ne-a explicat în ce constă acest plan: “Copiii știu cum arată un câine, dar n-au mai văzut până acum un cangur. De aceea, o să luăm un câine oarecare, îi punem un marsupiu de pluș și îl facem cangur. Bine, îl și dresăm un pic. Dacă nu sare, îl batem de nu se vede. Cel mai mult ne vor fi de folos câinii în sectorul de ierbivore, unde am sacrificat multe animale pentru hrana angajaților. Acum, de Paște, o să avem, de exemplu, maidanezi costumați în miei, cu care să vă faceți poze. Dacă latră, să nu vă speriați. Sunt blânzi, nu mușcă.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
2 aprilie 2011 13:04

Alte articole

Vezi mai mult