Oprescu calmează populaţia speriată că maidanezii vor fi omorâţi: „Ne subestimaţi incompetenţa”

Cu şarmul şi calmul binecuoscute, doctorul Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a susţinut astăzi o conferinţă de presă pentru a lămuri aspectele legate de noua lege ce permite eutanasierea câinilor comunitari. „Staţi liniştiţi la locurile voastre, nu este nici un pericol. Ideile cu omorârea câinilor au fost lansate de nişte tineri cu imaginaţie bogată, prea puţin ancoraţi în realitate. Noi am făcut un pod în 8 ani de zile, aveţi idee cât de incompetenţi putem fi? Şi legi care să ne permită să asfaltăm străzile există, asa nu înseană că năvălim ca bezmeticii să o facem”, a spus Oprescu.

Acesta a atenţionat că, faptul că există o lege care permite eutanasierea maidanezilor nu schimbă cu nimic situaţia în Capitală sau în oraşe. „Ţara asta e plină de legi, n-am înnebunit să le respectăm acum pe toate. E lege şi să nu furi cât eşti primar, aţi auzit pe cineva să fie oprit de atâta lucru”.

Dealfel, angajaţii mai bătrâni ai primăriei Bucureşti îşi aduc aminte că au mai trecut printr-o perioadă în care maidanezii puteau fi eutanasiaţi. „Şi pe vremea lui Crin Halaicu sau Lis era legal să omori maidanezii dar n-a fost nimeni atât de harnic s-o facă. Aveţi impresia că ăştia care sunt acum pe stradă au crescut în ghiveci? Sunt nepoţii maidanezilor lui Halaicu”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

25 septembrie 2013 13:02

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult