Oprescu: Copacii care împânzesc Capitala vor fi mutaţi în subteran, ca să nu mai cadă pe case

Sutele de copaci care au împânzit Bucureştiul în ultimii ani vor fi îngropaţi pentru a nu mai prezenta risc de prăbuşire în caz de furtună, a decretat primarul general Sorin Oprescu. Potrivit edilului, mutarea în subteran a arborilor va conferi Capitalei un aspect mult mai aerisit, demn de un oraş european.

“Copacii sunt o mare problemă a oraşului nostru”, a declarat Oprescu. “S-au înmulţit necontrolat în ultimul timp şi riscă să cadă oricând pe casele şi maşinile oamenilor. De la Revoluţie încoace, fiecare şi-a sădit copacul unde avea el chef, pentru că nu exista o legislaţie clară în domeniu. Acum Bucureştiul arată ca o junglă, dar curând acest lucru se va schimba. Odată mutaţi tot copacii în subteran, cablurile, adevărata dovadă că nu locuim în pădure, vor ieşi mult mai bine în evidenţă.”

După ce primăriile de sector vor lua act de decizia edilului şef, lucrările pentru îngroparea celor mai bătrâni şi groşi copaci din Capitală ar putea începe chiar de săptămâna viitoare, pentru ca locuitorii să se poată bucura încă de anul acesta de un bronz sănătos, au adăugat surse oficiale.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
24 mai 2013 09:59

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult