Oprescu: Pentru ca bucureştenii să simtă că e iarnă, în calorifere se va băga freon

Dacă iarna n-a vrut să vină anul acesta, primarul Oprescu e hotărât să transforme caloriferele în frigorifere! Până la sfârşitul săptămânii, spune edilul şef, RADET va încărca toate caloriferele din Capitală cu freon, aducând din nou în casele bucureştenilor îndrăgitul frig de ianuarie.

“Au fost şapte, opt grade de Bobotează”, aminteşte Oprescu. “E normal aşa ceva? Evident că nu. Până de curând, milioanele de beculeţe inutile ne aminteau că e iarnă. Acum că luminile de Crăciun s-au stins, tot mai mulţi bucureşteni riscă să intre în depresie: de zeci de ani n-au mai pomenit un ianuarie fără tradiţionalul clănţănit de dinţi răsunând din toate garsonierele. Chiar dacă o să ne umfle un pic facturile, e datoria mea ca primar să readuc bucuria sezonului rece în casele oamenilor. Rece ca gheaţa.”

Dotat cu un compresor şi umplut cu freon, un singur calorifer poate răci un apartament de 50 mp până la 10-12 grade Celsius, temperatura considerată optimă de specialiştii Primăriei. “Mai cald de atât şi bucureştenii devin capabili să gândească”, avertizează aceştia.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
13 ianuarie 2014 15:01

Alte articole

Vezi mai mult